۱۳۸۷ اردیبهشت ۱۱, چهارشنبه

اطلاعيه سفر زيارتي سوريه ويژه كاركنان دانشگاه علوم پزشكي

بسمه تعالي


قابل توجه همكاران گرامي در دانشگاه علوم پزشكي بوشهر


سلام عليكم

با لطف و عنايت خداونت متعال و در ظل توجهات حضرت ولي‌عصر (ع) انجمن اسلامي كاركنان دانشگاه با هماهنگي به عمل آمده با يكي از دفاتر زيارتي، تدارك سفر زيارتي مرقد مطهر حضرت زينب (س) و حضرت رقيه به كشور سوريه در سه ماهه دوم سال 87 نموده است. برادران و خواهران همكار يا بستگان آنان كه داوطلب شركت در اين كاروان زيارتي هستند مي‌توانند حداكثر تا پايان ارديبهشت ماه 1387 جهت ثبت‌نام به دفتر انجمن اسلامي كاركنان دانشگاه مراجعه نمايند.

توضيحات:
1- مدت سفر 7 روز با هواپيما و 14 روز از طريق زميني با اتوبوس مناسب
2- هزينه سفر سوريه زميني دو ميليون و ششصد هزار ريال و سوريه هوايي علي‌الحساب چهارميليون و ششصد هزار ريال،‌از طريق فرودگاه بوشهر
3- هزينه سفر به صورت نقد و تسهيلات توسط مؤسسات اعتباري و صندوق قرض‌الحسنه انجام مي‌شود.

مدارك لازم:
1- ارائه گذرنامه رسمي (پاسپورت بين‌المللي) با حداقل شش ماه اعتبار
2- 1 قطعه عكس 4×3 تمام رخ با زمينه روشن


و من‌ ا... توفيق
انجمن اسلامي كاركنان دانشگاه علوم پزشكي بوشهر

مگس، حشره‌اي با عمر يك ماهه

مگس خانگي با نام علمي Musca Domestica آفتي شناخته شده در سراسر جهان است كه در خانه و مزارع نيز ديده مي‌شود. انواع مختلف اين حشره همواره در زندگي انسان وجود دارد. افزون بر اين به صورت وسيع در محل‌هاي نگهداري ماكيان و اصطبل‌ها و مكان‌هايي از اين قبيل نيز زندگي مي‌كنند. مگس‌ نه تنها به عنوانا يك عامل مزاحم در هر خانه به سر مي‌برد بلكه يكي از عوامل اصلي انتقال بيماري‌ها نيز مي‌باشد. از طرفي اين حشره كوچك تهديد بسيار جدي براي بهداشت عمومي نيز مي‌باشد.
زادگاه مگس جلگه‌هاي آسياي مركزي بوده، ‌اما امروزه در همه قاره‌هاي جهان با هرگونه شرايط آب و هوايي از محيط‌هاي روستايي تا تراكم شهري انواع مختلف اين آفت گسترده شده‌است. همچنين در مكان‌هايي كه زباله‌ها و يا فضولات انباشته شده‌است، به تعداد زيادي يافت مي‌شود.

چرخه زيست‌ مگس‌ها
مگس‌هاي خانگي يك دگرگوني كامل را از زمان جنيني تا شكل لاروي و كرم شدن و در نهايت بالغ شدن را طي مي‌كنند. بين 10 تا 12 روز چرخه حيات مگس كامل مي‌شود. در صورتي كه شرايط رشد ايده‌آل نباشد چرخه فوق حدود 2 ماه به طول مي‌انجامد.
شرايط گرم تابستاني موقعيت مناسبي را براي رشد و تكثير و همچنين گسترش مگس‌ها ايجاد مي‌نمايد. زماني كه 20 نسل از مگس‌ها در آب‌هاي استوايي رشد مي‌كنند تنها 12 نسل در شرايط غيراستوايي مي‌توانند پرورش يابند.

تخم‌ها
تخم‌ها سفيد و بين 1 تا 2 ميلي‌متر طول دارند و يكي يكي در گروه‌هاي كوچك گذشته مي‌شوند هر مگس ماده روزانه 2 تا 4 بار تخم مي‌گذارد، كه حاصل آن 500 عدد تخم مي‌شود. چگونگي تغذيه مگس ماده در دوره زندگي لاروي، تأثير زيادي در كيفيت و تعداد تخم‌ها دارد. وجود رطوبت مناسب و درجه حرارت 20 تا 30 درجه سانتي‌گراد در سالم ماندن تخم‌ها مؤثر است. نوزاد بدون پا ظرف مدت 20 ساعت در هواي گرم از تخم خارج مي‌شوند و به سرعت از موادي كه مادر براي تسهيل فرايند تخم‌گذاري از آنها استفاده نموده‌است، تغذيه مي‌كنند.

لاروها
در روزهاي آغازين لاروها هركدام 3 تا 9 ميلي‌متر طول داشته و به رنگ كرم روشن مي‌باشد. آنها بيضي‌شكل و استوانه‌اي بوده و به صورت مخروطي، شكل گرفته‌اند. سر شامل يك دسته قلاب‌هاي سياه است و رشد از ناحيه سوراخ‌هاي عقبي آغاز مي‌شود. دهان حفره‌اي‌شكل همراه با شكاف‌هاي سينوسي كه با حاشيه سياه بادامكي شكل احاطه شده‌اند، از ديگر ويژگي‌هاي لارو است.
فاصله دوران لاروي تا مگس بالغ جمعا‌ً 6 روز به طول مي‌انجامد.

مگس بالغ (بزرگسال)
مگس خانگي 6 تا 7 ميلي‌متر طول دارد. طول جنس مؤنث، از طول جنس مذكر بيشتر است. مگس ماده را مي‌توان با توجه به فاصله بين چشمانش، از جنس نر كه چشماني نزديك به هم دارد تشخيص داد. جنس نر داراي چشماني قرمز و دماغي اسفنجي شكل است. در ناحيه سينه چهار خط مشكي قوس‌دار به سمت بالا وجود دارد. شكم داراي رنگ خاكستري يا زرد با خطوط مياني درهم و تيره است كه از كناره‌ها هم مشخص مي‌باشد.
ناحيه زيرين جنس نر عموماً زرد رنگ مي‌باشند.
مگس خانگي شباهت زيادي با مگس اصطبل دارد.

ويژگي‌ها
عمر مگس بالغ 15 تا 25 روز و گاهي 30 روز مي‌باشد و به ندرت 2 برابر اين مقدار عمر مي‌كند. خوشبختانه تعداد قابل توجهي از مگس‌ها تحت تأثير دشمنان طبيعي از جمله ويروس‌ها دچار مرگ زودرس مي‌شوند. مگس‌ها بدون غذا حداكثر 2 تا 3 روز در مقابل مرگ مقاومت مي‌كنند. طول عمر آنها بستگي كامل با شرايط محيط و تغذيه‌اي ( به ويژه وجود شكر) دارد. مگس بالغ براي تغذيه از مواد غذايي انساني نسبتاً جامد، عاجز است. بنابراين با استفراغ به روي آنها، محيط غذايي را نرم كرده و سپس شروع به خوردن مي‌نمايد جفت‌گيري مگس‌ها معمولاً 2 تا 5 دقيقه و حداكثر 15 دقيقه به طول مي‌انجامد. مگس‌هاي بالغ بعد از جفت‌گيري نياز شديد به تغذيه دارند. تخم‌گذاري حدود 20 روز بعد از جفت‌گيري آغاز مي‌شود. وجود پروتئين از ضروريات تخم‌گذاري براي مگس ماده است.
برابر تحقيقات انجام شده تخم‌هاي يك دسته از مگس‌ها بعد از گذشت 6 ماه تحت شرايط بهينه، 1015/191 عدد مي‌شود.
مگس‌ها داراي جنبش نوري مثبت هستند. از تاريكي گريزانند بنابراين تمايلي به فعاليت در شب ندارند و در مكان‌هايي مثل سقف، ‌تيرها، سيم‌ها، پنكه‌ها، لوستر و چراغ‌هاي آويزان استراحت مي‌كنند. اجتماع مگس‌ها در بيرون از خانه اكثراً در بوته‌ها و شاخه‌ها به سر مي‌برند و اين در حالي است كه مگس‌هايي كه در خانه هستند سقف را براي استراحت ترجيح مي‌دهند.
برابر تحقيقات به عمل آمده در تگزاس محيط‌هاي رشد مناسب و ايده‌آل براي مگس‌ها به ترتيب زباله‌هاي خانگي و مدفوع انساني و حيواني و پس‌مانده‌هاي مواد غذايي مي‌باشد. به اين مجموعه خوك‌داني‌ها نيز بايد اضافه نمود. براي كنترل و كاهش مگس‌هاي خانگي، روش‌هاي گوناگوني وجود دارد كه از هر كدام، در شرايط خاص استفاده مي‌شود.

روش‌هاي معمول عبارتند از:
1- مبارزه بيولوژيكي
2- مبارزه شيميايي
3- مبارزه مكانيكي
4- استفاده از تله‌ها
نظر به اينكه منظور از اين نوشتار به طور صرف پرداختن به زندگي مگس بوده‌است بنابراين روش‌هاي فوق مورد بررسي قرار نگرفته‌است.

منبع:
انتشارات مؤسسه غذا و علوم كشاورزي دانشگاه فلوريدا
ترجمه: محمود محمديان (كارشناس بهداشت محيط)
مركز بهداشت شهرستان بوشهر (زمستان 86)



نكاتي براي كاهش استرس

همه افراد مي‌توانند كنترل استرس را بياموزند. براي اين كار راهكارهايي توصيه مي‌شود:
- نگرش مثبت داشته باشيد.
- اين حقيقت را بپذيريد كه وقايعي در زندگي وجود دارند كه تحت كنترل شما نيستند.
- جسور باشيد نه پرخاشگر ! به جاي عصباني شدن و حالت دفاعي گرفتن، احساسات و عقايدتان را ابراز كنيد.
- تكنيك‌هاي تمدد اعصاب را آموخته و تمرين كنيد.
- ورزش منظم داشته باشيد. بدن شما در صورتي كه تناسب بيشتري داشته باشد بهتر با استرس مقابله مي‌كند.
- غذاي سالم و متعادل داشته باشيد.
- خواب و استراحت كافي داشته باشيد.
- در پي حمايت باشيد.
- بياموزيد كه كنترل زمان را در دست بگيريد.

اثرات استرس بر بدن:
- استرس به واكنش بدن به هرگونه تغييري گفته مي‌شود كه نيازمند نوعي پاسخ يا تعادل‌سازي است.
- بدن با پاسخ‌هاي جسمي، روحي و هيجاني به اين تغييرات عكس‌العمل نشان مي‌دهد.
استرس بخش طبيعي از زندگي را در بر مي‌گيرد. بسياري از اتفاقاتي كه براي شما و در اطرافتان روي مي‌دهد به بدن شما استرس وارد مي‌كند.
بنابراين شما استرس را از محيط، بدن و افكارتان دريافت مي‌كنيد.

چگونه استرس، سلامت را تحت تأثير قرار مي‌دهد؟
بدن انسان به گونه‌اي طراحي شده كه استرس را تجربه كرده و به آن واكنش نشان مي‌دهد. استرس ممكن است مثبت باشد كه به اين ترتيب ما را از چيزي آگاه نموده و براي پرهيز از خطر آگاه مي‌سازد. اما نوع منفي استرس هم وجود دارد و اين زماني است كه شخص با چالش‌هاي پي‌درپي روبرو مي‌شود بي‌آنكه بين اين وقايع فاصله‌اي براي برقراري آرامش باشد.
درنتيجه فرد، بيش از حد از بدن كار مي‌كشد و تنش مربوط به استرس ايجاد مي‌شود. استرسي كه بدون وقفه ادامه يابد مي‌تواند منجر به حالتي تحت عنوان درماندگي شود كه يك واكنش به استرس منفي است. اين حالت تعادل داخلي بدن را به هم مي‌زند و باعث ظهور علايم جسمي شامل سردرد، اختلال گوارشي، افزايش فشارخون، درد قفسه سينه و مشكلات خواب مي‌شود.
همچنين استفاده از الكل، دخانيات يا داروهايي كه براي كاهش استرس به كار مي‌روند، مضر است. متأسفانه به جاي كاهش استرس و بازگشت بدن به حالت آرامش، اين مواد، بدن را در حالت استرس نگه مي‌دارند و باعث بروز مشكلات بيشتر مي‌شوند.

به نكات زير توجه داشته باشيد:
- 43 درصد همه بزرگسالان از اثرات نامطلوب استرس بر سلامتي رنج مي‌برند.
- 75 تا 90 درصد ويزيت پزشكان مربوط به بيماري‌ها و مشكلات مربوط به استرس است.
- سازمان بهداشت و امنيت شغلي (OSHA) اعلام نموده استرس يكي از خطرات محل كار است.
- استرس با شش عامل اصلي مرگ ارتباط دارد: بيماري قلبي، سرطان، بيماري‌هاي ريوي، تصادفات، سيروز كبدي و خودكشي.
- شيوع يك اختلال هيجاني در طول زندگي بيش از 50 درصد است كه اغلب مربوط به واكنش‌هاي استرسي برطرف نشده‌است.

زهرا حاجياني
كارشناس مسؤول آموزش سلامت

امولسيون‌هاي غذايي

به پخش ذرات مايع با اندازه كلوئيدي در يك فاز پيوسته مايع، امولسيون گفته مي‌شود. كلوئيد سيستمي حاوي ذرات با اندازه يك ميكرون است. ذرات كلوئيدي بسيار بزرگتر از مولكول‌هاي محيطي هستند كه در آن پخش و پراكنده شده‌اند. مثلاً كف در نتيجه پخش حباب‌هاي گاز (هوا) در يك سيستم كلوئيدي توليد مي‌گردد. در سيستم كف، يك لايه نازك مايع با اندازه كلوئيدي، حباب‌هاي هوا را از فاز پيوسته جدا مي‌كند.
در بسياري از مواد غذايي (حتي آب آشاميدني) ذرات با اندازه كلوئيدي همراه با ذراتي كه اندازه آنها خارج از اندازه كلوئيدهاست وجود دارند. سيستم‌هاي كلوئيدي، سيستم‌هايي غيرهمگون (نامتشابه) بوده و از نظر ترموديناميكي ناپايدارند.
يك سيستم كلوئيدي ساده شامل يك فاز پراكنده و يك فاز پيوسته است. سيستم‌هاي كلوئيدي غذايي ممكن است داراي چندين فاز باشند، ‌شير سيستمي شبه‌كلوئيدي است، درحالي كه بستني ذوب شده شامل فاز پراكنده چربي در يك فاز پيوسته آبي است كه مجموعه‌اي از ماكرومولكول‌هاي مختلف، قندها و نمك‌ها را به صورت حل شده در بردارد. اين چنين كلوئيدهايي امولسيون‌هاي روغن در آب ناميده مي‌شوند. در صورتي كه ذرات آب به صورت پراكنده در فاز پيوسته روغن در آيند، اين نوع امولسيون آب در روغن ناميده مي‌شود.
امولسيون هنگامي تشكيل مي‌گردد كه دو ماده غيرقابل امتزاج با هم به صورت يكنواخت درآيند به طوري كه يكي از فازها به صورت پخش شده در فاز ديگر درآيد.
در امولسيون‌هاي غذايي،‌اين فازهاي مايع بيشتر شامل آب و روغن هستند. فاز آبي ممكن است محلول‌هايي از نمك‌هاي خوراكي، قندها يا ساير مواد آلي باشد و فاز روغني ممكن است حاوي چربي‌ها، روغن‌ها، هيدروكربن‌ها، موم‌ها و يا ساير مواد هيدروفوبيك باشد.
در يك امولسيون پايدار، ‌مقادير كمي از يك عامل امولسيون كننده يا امولسيفاير براي ايجاد ثبات و پايداري در امولسيون مورد نياز است. به طور معمول امولسيون داراي يك فاز اصلي يا پيوسته (Continuous Phase) و فاز ديگري به نام فاز پراكنده (Dispersed Phase) مي‌باشند. در امولسيون‌هاي آب و روغن در صورتي كه فاز پيوسته، آب و فاز پراكنده روغن باشد امولسيون روغن در آب (O/W) و در صورتي كه فاز پيوسته، روغن و فاز پراكنده آب باشد، امولسيون آب در روغن (W/O) ناميده مي‌شود. بستني و سس مايونز امولسيون روغن در آب هستند و كره امولسيون آب در روغن است.
امولسيفايرها تركيباتي هستند كه فشارهاي بينابيني را كاهش داده و از به هم چسبيدن و يكي شدن قطرات جلوگيري مي‌كنند و باعث پايداري امولسيون مي‌گردد.
يك امولسيفاير خوب بايد غيرسمي، بدون بو، بدون طعم و بدون رنگ باشد، پايدار بوده و از نظر قانوني اجازه مصرف داشته باشد.
براي تشكيل امولسيون‌ها ابتدا بايستي يك فاز در فاز ديگري پخش و پراكنده شود. عامل مهم در پايداري امولسيون تشكيل شده، ايجاد يك لايه تك مولكولي بين سطوح روغن و آب بوسيله امولسيفاير مي‌باشد. پس از آن قطرات درشت تخريب و متلاشي شده و مقادير كافي از امولسيفاير مناسب در حدفاصل بين فاز آب و روغن جذب گردد تا از تراكم و يكي شدن قطرات پراكنده شده جلوگيري گردد. اندازه قطرات موجود در امولسيون تشكيل شده، با روش كار، مقدار امولسيفاير افزوده شده،‌نوع امولسيفاير و درجه حرارت امولسيون ارتباط دارد.


منابع:
1- علم مواد غذايي، تأليف نورمن ان.پاكر، ترجمه: مهندس مسعود فلاحي، جلد اول
2- امولسيون‌هاي غذايي و امولسيفايرها، هما ترابي‌زاده، انتشارات آيثر. 1381.
3- Larsson,k & S.E Friberg (1990). Food Emulsions. Marcel Dekker , INC , Newyork & Base , PP. 1-98 , 127-327.
تهيه و تنظيم:
زهره شمالي
كارشناس موادغذايي - معاونت غذا و دارو

۱۳۸۷ اردیبهشت ۱۰, سه‌شنبه

تيم فوتسال مركز بهداشت شهرستان بوشهر قهرمان شد


مركز بهداشت شهرستان بوشهر قهرمان مسابقات فوتسال كاركنان دانشگاه علوم پزشكي استان بوشهر شد.
اين مسابقات با حضور 18 تيم از تاريخ 28/1/87 لغايت 31/1/87 با عنوان «جام شهيد صياد شيرازي» در سالن ورزشي غدير دانشگاه برگزار گرديد. تيم فوتسال مركز بهداشت شهرستان بوشهر در اولين مسابقه با نتيجه 7 بر 2 تيم فوتسال اورژانس 115 استان را مغلوب كرد و سپس تيم‌هاي شبكه دشتستان و جم را با نتايج 10 بر 1 و 3 بر 0 پشت سر گذاشت. درمرحله نيمه‌نهايي تيم شبكه كنگان را با نتيجه 2 بر 0 مغلوب خود ساخت و در فينال،‌تيم شبكه دير را با نتيجه 4 بر 1 شكست داد و به مقام قهرماني دست يافت.
اعضاي تيم فوتسال مركز بهداشت شهرستان بوشهر عبارتند از:
حميد همايي – هوشنگ زنده‌بودي – روح‌اله بختياري – عباس طاهري – جمشيد نخعي – مهدي پوربهي – بهادر شجاعي – ابراهيم برهمندپور – محمد بهي
سرمربي: علي كمالي
سرپرست: خداخواست شرفي‌حسيني

نخستين عمل پيوند عروق كرونر در بوشهر با موفقيت انجام شد

نخستين عمل پيوند عروق كرونر درمركز فوق تخصصي جراحي قلب و آنژيوگرافي بوشهر با موفقيت انجام شد.
پزشك فوق تخصص وجراح قلب اين مركز گفت: بيماري كه اين عمل روي آن انجام شد مردي ‪ ۴۷ساله‌است كه به علت تنگي شديددرعروق كرونر چندين بار دچار سكته شده بود.
دكتر ابراهيم شفيعي شنبه درگفت وگو با خبرگزاري جمهوري اسلامي افزود: طبق آنژيوگرافي انجام شده بعضي از رگ هابطور كامل بسته بود و برخي رگ‌هاي ديگر در سرشاخه و قسمت‌هاي مهم دچار تنگي شديد بودند، طوريكه هر لحظه بيم آن مي‌رفت كه با سكته مجدد بيمار فوت شود.
وي بيان كرد: براساس آزمايش‌هاي‌انجام شده بيمار دراسرع وقت براي عمل آماده شد و در شرايط خوبي بيهوش و مورد عمل قرار گرفت.
اين پزشك جراح قلب اضافه كرد:اين بيمار در شرايط خاصي از دستگاه پمپ قلب ريوي گرفته شد وبدون استفاده از داروها و دستگاههاي كمكي براي انجام مراقبت‌هاي ويژه به بخش آي سي يو منتقل شد.
دكتر شفيعي اظهار داشت: اين بيمار بعد از عمل، سير نقاهت خوبي را طي كرده و بتدريج از دستگاههاي تنفسي گرفته شد و در روز بعد ازعمل نيز بدون نياز به دستگاه تنفسي، قلب او به خوبي كار كرد.
وي بااشاره به اينكه بيمار بعد از سه روز در شرايط خوبي به سر مي‌برد، گفت: اكنون هيچ دستگاهي به بيمار وصل نيست و درچند روزآينده از بيمارستان مرخص مي‌شود.
دكتر شفيعي گفت: اكنون با راه‌اندازي مركز فوق تخصصي جراحي قلب و آنژيوگرافي امكانات خوبي براي بيمارستان فاطمه زهرا بوشهر مهيا شده و بيماراني كه در سالهاي متمادي براي آنژيوگرافي و انجام عمل قلب ناچار بودند به خارج از استان سفركنند، مي‌توانند دراين بيمارستان تحت عمل جراحي قلب و آنژيوگرافي قرار گيرند.
رييس بيمارستان فاطمه زهرا(س) بوشهر نيز گفت: براي راه‌اندازي و تجهيز بخش قلب وآنژيوگرافي اين بيمارستان تاكنون بيش از‪ ۲۰ميليارد ريال اعتبار هزينه شده است.
دكتر منوچهرقيصي زاده افزود: با راه‌اندازي اين مركز نيازي به اعزام بيماران به استانهاي ديگر براي انجام آنژيوگرافي و جراحي قلب نيست.
وي يادآورشد: از آغاز مركز فوق تخصصي قلب و آنژيوگرافي بيمارستان فاطمه زهرا بوشهر در اوايل ساجاري تاكنون در اين بخش سه عمل شامل عمل قلب بسته، عمل قلب باز بدون پيوند و قلب باز با پيوند عروقي با موفقيت انجام شده است.
دكتر قيصي زاده افزود: مهمترين نياز اين بخش توسعه فضاي فيزيكي است كه اميدواريم كه وعده مسوولان در اين زمينه هر چه زودتر عملي شود. وي اضافه كرد: اكنون دو اتاق عمل و پنج تخت آي سي يو در اين بخش وجود دارد كه براي ارايه مراقبت‌هاي قبل و بعد از عمل توسعه فضاي فيزيكي اين بخش ضروري است.

۱۳۸۷ اردیبهشت ۹, دوشنبه

اخبار شبكه بهداشت و درمان شهرستان دير

بيش از 36 هزار سي‌سي خون طي 4 ساعت در دير اهدا شد
مسؤول اكيپ سيار سازمان انتقال خون بوشهر گفت: به مناسبت هفته سلامت و بنا به درخواست شبكه و مركز بهداشت شهرستان دير، با استقرار اكيپ سيار سازمان انتقال خون بوشهر، 36 هزار و 450 سي‌سي خون در اين شهر اهدا شد.
محمود شيباني روز جمعه مورخ 23/1/87 در گفتگو با روابط عمومي شبكه و مركز بهداشت شهرستان دير افزود: از اين مقدار خون اهدايي، انواع فراورده‌هاي خوني شامل پكسل، پلاسما، كرايو و پلاكت تهيه و در اختيار مراكز درماني و بيماران خاص نظير تالاسمي،‌دياليز، هموفيلي و سرطاني قرار مي‌گيرد.
وي اظهار داشت: واحدهاي خوني اهدايي در بخش ويروس‌شناسي پايگاه انتقال خون از نظر بيماري‌هاي هپاتيت C و B ، ايدز و سفليس مورد آزمايش قرار مي‌گيرند و نتايج آن به آدرس اهداكنندگان خون ارسال مي‌گردد.
شيباني وضعيت اهداي خون در دير را مطلوب عنوان كرد و گفت: مردم اين شهر استقبال بسيار گسترده‌اي در زمان استقرار اكيپ سيار خون‌گيري داشته‌اند ولي به دليل محدوديت زماني در نگهداري خون‌هاي دريافتي امكان‌ پذيرش از همه آنان نبود و فقط 81 نفر از آنها پذيرش شدند.
گفتني است شهرستان دير با جمعيتي بالغ بر 60 هزار نفر فاقد پايگاه انتقال خون مي‌باشد و مردم خواهان احداث و استقرار پايگاه ثابت خون‌گيري در اين شهرستان هستند چرا كه به گفته آنان، استقرار اكيپ‌هاي سيار به مناسبت‌هاي مختلف جواب‌گوي حجم عظيم درخواست‌هاي مردم نيست.

اولين نشست مطبوعاتي مدير شبكه و مركز بهداشت شهرستان دير
به مناسبت هفته سلامت، ‌اولين نشست مطبوعاتي مدير شبكه و مركز بهداشت شهرستان دير برگزار شد.
اين نشست كه در مورخ 23/1/87 با حضور جمعي از خبرنگاران شهرستان دير در محل سالن اجتماعات شبكه و مركز بهداشت برگزار گرديد. مدير شبكه و مركز بهداشت شهرستان دير با اشاره به نقش حساس و خطير خبرنگاري، خواستار تعامل بيشتر خبرنگاران با شبكه و مركز بهداشت شد.
دكتر عليزاده‌رضويان با ارايه عملكرد شبكه و مركز بهداشت در سال 86،‌آن را مطلوب عنوان كرد و افزود: اين شبكه در سال گذشته در بخش بهداشت و درمان، چه در زمينه تهيه تجهيزات و چه در زمينه عمراني با مساعدت ويژه رياست محترم دانشگاه شاهد رشد چشمگيري بوده‌است.
وي گفت: راه‌اندازي آزمايشگاه مواد مخدر، راه‌اندازي داروخانه شبانه‌روزي،‌تكميل و راه‌اندازي راديولوژي مركز خدمات سلامت حضرت مهدي (عج) دير، تجهيز و راه‌اندازي واحد هاري، راه‌اندازي پايگاه اورژانس 115 جاده‌اي دوراهك، انجام طرح‌هاي مختلف بهداشتي همچون واكسيناسيون هپاتيت B متولدين 68 و 69 ، تنظيم خانواده، مراقبت‌هاي كودكان و مادران، اجراي عمليات سم‌پاشي، و مه‌پاشي برعليه بيماري سالك در مناطق بردخون،‌آبدان، بردستان و لمبدان از جمله اقدامات انجام شده در سال گذشته است.
مدير شبكه و مركز بهداشت شهرستان دير، انجام عمليات اجرايي تكميل بيمارستان دير و احداث 6 واحد مسكوني جنب مركز خدمات سلامت دير را از برنامه‌هاي عمراني سال 87 اين شبكه دانست.
دكتر عليزاده‌رضويان در پاسخ به سؤال خبرنگاري مبني بر وضعيت قرنطينه دير گفت: مبادي ورودي و خروجي اين بندر به علت كمبود نيروي متخصص در پست قرنطينه به صورت مطلوب كنترل نمي‌شود و ملواناني كه از طريق بندر دير به كشورهاي حاشيه خليج‌فارس مسافرت مي‌كنند به صورت سرپايي معاينه مي‌شوند.
وي مشكلات پيش روي شبكه و مركز بهداشت را عدم برخورداري اين شهر از بيمارستان عنوان كرد و افزود: احداث بيمارستان يك كار زيربنايي است كه با عملياتي شدن آن بسياري از مشكلات مردم و خواسته‌هاي آنان مرتفع مي‌گردد.
وي درخصوص اقدامات انجام شده جهت تكميل بيمارستان دير پاسخ داد: بيمارستان دير جزو بيمارستان‌هاي مصوب است كه در سفر اول رياست محترم جمهوري به تصويب هيأت دولت رسيده‌است و سال 86 مبلغ 7 ميليارد ريال اعتبار اوليه براي تكميل و راه‌اندازي آن اختصاص يافته‌است و به زودي عمليات احداث ساختمان جديدد در همان محوطه شروع خواهد شد كه مجموعه دانشگاه علوم پزشكي به صورت ويژه مشغول پيگيري و انجام آن مي‌باشد.
در ابتداي اين نشست مسؤول روابط عمومي شبكه و مركز بهداشت شهرستان دير هدف از برگزاري اين نشست را تعامل با خبرنگاران در حوزه اطلاع‌رساني عنوان كرد و افزود: اين نشست به مناسبت هفته سلامت و با رويكرد اطلاع‌رساني عملكرد شبكه و مركز بهداشت و اطلاع‌يابي از نقطه نظرات خبرنگاران برگزار شده‌است.

برپايي سفره‌هاي سلامتي در مدارس شهرستان دير
بيش از 1600 دانش‌آموز مقطع ابتدايي صبحانه سالم ميل كردند.
زهرا دريانورد دبير ستاد برگزاري هفته سلامت شهرستان دير گفت: به مناسبت هفته سلامت و در سومين روز از اين هفته كه به نام «سلامت، تغذيه و گروه‌هاي در معرض خطر» نامگذاري شده ا‌ست شبكه و مركز بهداشت شهرستان دير اقدام به برپايي سفره سلامتي در مدارس روستايي جهت دانش‌آموزان مقطع ابتدايي نمود.
وي افزود: دراين مراسم تعداد 1650 دانش‌آموز در 39 مدرسه پاي سفره‌هاي سلامتي نشستند و صبحانه سالم ميل نمودند.
دبير ستاد برگزاري هفته سلامت، هدف از اين مراسم را معرفي تغذيه سالم به عنوان يك اصل مهم در سلامت روحي و جسمي عنوان كرد و بيان داشت:استفاده از خوراكي‌هاي با ارزش غذايي بالا مي‌تواند در پيشگيري از بيماري‌ها مؤثر باشد.
در اين مراسم كارشناسان و كاردانان بهداشت با تبيين نقش تغذيه در سلامتي افراد خواستار رعايت بهداشت و اصول تغذيه توسط دانش‌آموزان شدند.

مسابقات فوتسال جام سلامت
به مناسبت هفته سلامت مسابقات فوتسال ادارات شهرستان دير با حضور 7 تيم برگزار شد. در اين رقابت‌ها تيم‌هاي تأمين اجتماعي و شركت شيميايي متانول با شكست رقيبان خود به ديدار نهايي راه‌ يافتند.
در اين ديدار تيم تأمين اجتماعي در ضربات پنالتي با نتيجه 3 بر صفر به پيروزي رسيد و عنوان قهرماني را از آن خود كرد.
در بازي رده‌بندي نيز تيم شبكه و مركز بهداشت با غلبه بر نيروي مقاومت بسيج سپاه به مقام سوم دست يافت.

زنگ سلامت در مدارس دير نواخته شد.
زنگ سلامت به طور همزمان روز يكشنبه در 125 مدرسه شهرستان دير، نواخته شد.
مدير شبكه و مركز بهداشت شهرستان دير در آييني كه در مدرسه نمونه دولتي پسرانه شهداي بندر دير برگزار شد گفت: دانش‌آموزان مخاطبان اصلي پيام‌رسانان بهداشت در هفته سلامت مي‌باشند كه نقش مهمي در انتقال مفاهيم آموزشي و بهداشتي به خانواده‌ها و جامعه دارند.
دكتر عليزاده‌رضويان افزود: با توجه به شعار امسال سازمان جهاني بهداشت كه :حفاظت از سلامت در برابر تغييرات آب و هوايي» عنوان شده است چشم‌انداز جهان را در دورنماي پيشگيري از تخريب محيط زيست و رعايت اصول و موازين بهداشتي دانست.
وي اظهار داشت:‌آلودگي و تخريب محيط زيست منجر به تغييرات آب و هوايي مي‌گردد كه اين تغييرات سبب حوادث طبيعي به دور از انتظار در زمان و مكان مناسب خود مي‌شود.
وي تغييرات به وجود آمده در محيط را زمينه ايجاد بيماري‌هاي بازپديد و نوپديد عنوان كرد و خواستار رعايت كليه اصول و موازين بهداشتي در جامعه شد.
مدير شبكه و مركز بهداشت، حضور مديران و مسؤولين مختلف سازمان‌ها و ادارات را در اين آيين نشان‌دهنده همكاري‌هاي بين‌بخشي براي حفظ هرچه بيشتر سلامت جامعه عنوان كرد.
در ادامه مدير آموزش و پرورش شهرستان دير نيز حفظ سلامت را در گرو دو مقوله پيشگيري عنوان كرد و بيان داشت: تضمين درصد بالايي از سلامت جامعه ناشي از پيشگيري است و هميشه پيشگيري مقدم بر درمان بوده است.
سيدعلي پاكنژاد افزود: مقوله پيشگيري هم به فرد و هم به جامعه برمي‌گردد و بايد بسترسازي لازم در اين زمينه انجام شود كه دانش‌آموزان با رعايت بهداشت مي‌توانند در ايجاد و ارتقاي فرهنگ سلامت نقش‌آفرين باشند.
امام جمعه شهرستان نيز در سخناني اظهار داشت: با توجه به تأكيد دين مبين اسلام به مقوله سلامت و حاكم بودن احكام اسلام در كشور، جهان شاهد پيشتازي و نوآوري دانشمندان جوان ايراني در پروژه‌هاي مرتبط با سلامتي است.
حجت‌الاسلام والمسلمين حسيني افزود: هيچ پيشرفتي در جامعه بدون افراد سالم محقق نمي‌شود و عمل به دستورهاي اسلام بخش عمده سلامت را تأمين مي‌كند.
در اين آيين دانش‌آموزان به ارايه مقاله با موضوع سلامت و اجراي سرود پرداختند.

سفيران حوزه سلامت دير با شهيدان تجديد ميثاق كردند.
پرسنل شبكه و مركز بهداشت شهرستان دير در اولين روز از هفته سلامت با حضور در گلزار شهداي گمنام اين شهر با آرمان‌هاي بلند آن عزيزان و امام راحل تجديد ميثاق نمودند.
در اين مراسم مسؤول روابط عمومي شبكه و مركز بهداشت شهرستان دير گفت: هدف نظام سلامت عزت و سربلندي ايران اسلامي است كه همانا آرمان شهيدان و امام راحل است.
ناظميان‌پور، امنيت و سلامت را دو مؤلفه اصلي رشد و پيشرفت جامعه دانست و افزود: پيشرفت‌هاي حاصله در كشور و نظام سلامت نتيجه امنيت ايجاد شده توسط شهيدان است و ما امروز با شهيدان پيمان مي‌بنديم كه در راستاي اين مهم گام برداريم.
حجت‌الاسلام والمسلمين حسيني اما جمعه دير نيز ضمن تقدير از تلاش‌هاي پرسنل شبكه و مركز بهداشت در عرصه سلامت جامعه افزود: بي‌شك تلاش‌ها و فعاليت‌هاي شما در عرصه سلامت جامعه در راستاي اهداف و آرمان‌هاي بلند شهيدان است.
وي گفت: امروز پيشرفت‌هاي علمي و تكنولوژي كه در كشور اتفاق مي‌افتد حاصل خون شهيدان است كه با جانفشاني و ايثار، از اسلام و تماميت ارضي كشور دفاع نمودند تا اينك فضاي لازم جهت توليد علم و نوآوري‌هاي علمي در كشور مهيا گردد و جامعه در رفاه و سلامتي باشد.
در ادامه با گل‌افشاني مزار شهدا و قرائت فاتحه ياد شهيدان گرامي داشته شد.
گفتني است شهرستان دير داراي 114 شهيد، 5 جاويدالاثر، 672 جانباز و 16 آزاده مي‌باشد.


اخبار شبكه بهداشت و درمان شهرستان دشتي

برگزاري مراسم زنگ سلامت در شهرستان دشتي
مراسم زنگ سلامت با حضور بخشدار مركزي، شهردار، رييس آموزش و پرورش، رييس شبكه بهداشت و درمان و جمعي ديگر از مسؤولان شهرستان دشتي، مديران و دانش‌آموزان و كارشناسان شبكه بهداشت و درمان در محل دبيرستان فاطميه، يكشنبه 19/1/87 برگزار شد. اين مراسم با نواختن زنگ سلامت توسط دكتر محمودي رييس شبكه آغاز شد. وي با عرض تبريك هفته سلامت در خصوص برنامه‌هاي هفته سلامت سخناني ايراد كرد. وي گفت: هفته سلامت هر ساله بهانه‌اي است براي اطلاع‌رساني در خصوص موضوعات مهم بهداشت. دكتر محمودي با اشاره به شعار سازمان جهاني بهداشت درخصوص تأثير آب و هوا بر سلامت و پيشگيري از روند افزايش تغييرات جوي و آمادگي لازم براي مقابله با اثرات از جمله سيل‌ها، خشكسالي‌ها و بي‌آبي‌ها سخناني ايراد كرد. در ادامه از همه سازمان‌ها و نهادهاي مختلف شهرستان كه در جهت ارتقاي سطح سلامت در سال 86 تلاش نموده‌اند تشكر و قدرداني نمود. در پايان مقاله‌اي با موضوع سلامت توسط يكي از دانش‌آموزان قرائت شد. مراسم با دعاي صبحگاهي پايان يافت.

همايش تجليل از فعالان عرصه سلامت
به مناسبت هفته سلامت همايشي با حضور امام جمعه شهرستان حجت‌الاسلام مصلح،‌فرماندار دشتي، شهردار و جمع ديگري از مسؤولان شهرستان با هدف شناسايي و تقدير از جمعي از فعالان عرصه سلامت از جمله بازرسان بهداشت محيط و پاكبانان شهرداري و فعالان بهداشت مدارس در مورخ 24/1/87 در سالن فرهنگ و ارشاد اسلامي خورموج برگزار شد.
دراين مراسم دكتر محمودي رييس شبكه بهداشت و درمان، برنامه‌هاي هفته سلامت را تشريح كرد و پيام رياست دانشگاه را خطاب به پاكبانان شهرداري قرائت نمود. امام جمعه شهرستان نيز در زمينه سلامت و بهداشت از ديدگاه دين مبين اسلام مطالبي بيان داشت. آقاي مهندس رنجبر عضو هيأت علمي دانشگاه نيز در خصوص شعار روز جهاني بهداشت و تأثير تغييرات آب و هوا بر سلامت سخناني ايراد كرد. همايش با اهداي هدايا به فعالان بهداشت محيط، مدارس و پاكبانان شهرستان خاتمه يافت.

هفته سلامت در شهرستان دشتي
به مناسبت هفته سلامت برنامه‌هاي زير در شهرستان دشتي برگزار شد.
1- نواختن زنگ سلامت در مدارس شهرستان
2- آموزش دانش‌آموزان مقاطع مختلف توسط كارشناسان و كاردانان شبكه و مركز بهداشت
3- برگزاري مراسم ورزشي و نقاشي با موضوعات بهداشتي در مدارس شهرستان
4- بازديد دانش‌آموزان از مراكز بهداشتي درماني شهرستان
5- برگزاري كلاس‌هاي آموزشي گروهي در مراكز و خانه‌هاي بهداشت
6- نصب و توزيع تراكت و پلاكارد و كتابچه پيك سلامت با عنوان شعار هفته سلامت و همچنين روزشمار اين هفته به مراكز و خانه‌هاي بهداشت و مدارس
7- برپايي پايگاه اطلاع‌رساني در سطح شهر با همكاري جمعيت هلال احمر شهرستان
8- مكاتبه با امام جمعه براي ايراد سخنراني در خصوص سلامت در خطبه‌هاي نماز
9- اجراي نمايش عروسكي با موضوعات مرتبط با سلامت در مهدهاي كودك
10- برپايي همايش تجليل از فعالان عرصه سلامت در تاريخ 24/1/87
11- تهيه نشريه آموزش بهداشتي ويژه هفته سلامت و توزيع بين ادارات و مراكز شهرستان
12- آموزش امدادگران جمعيت هلال احمر و دانشجويان دانشگاه آزاد در مورد موضوعات مرتبط با سلامت
13- شركت مدير شبكه و كارشناس مسؤول بهداشت محيط در جلسه شوراي اسلامي شهر و تبادل نظر در خصوص مشكلات بهداشتي شهر

اردوي زيارتي كاروان راهيان نور پايگاه مقاومت امام حسن مجتبي (ع) شبكه بهداشت دشتي
يك دوره اردوي كاروان راهيان نور از طرف مديريت، انجمن اسلامي و پايگاه مقاومت بسيج اداري امام حسن مجتبي (ع) شبكه بهداشت و درمان شهرستان دشتي از مورخ 28/12/86 به مدت 5 روز به تعداد 17 نفر برگزار گرديد.
در اين اردو بسيجيان شبكه، يادمان شهداي اروندكنار، طلاييه،‌شملچه، فكه، تنگه چزابه، هويزه، فتح‌المبين و بارگاه ملكوتي حضرت دانيال نبي (ع) را زيارت كردند و با ديدن آثار بجا مانده از فداكاري‌هاي رزمندگان هشت سال مقاومت، خاطره رشادت‌ها و دلاوري‌هاي مردان غيور و زنان پاكدامن ايران‌زمين را در ياد خود زنده كردند.